Hyppää sisältöön

Varmuutta ja asiakastyytyväisyyttä kuljetuspakkauksia testaamalla

Kuljetuspakkausten testaamisella arvioidaan, kuinka pakkaukset ja -materiaalit kestävät kuljetuksen ja käsittelyn aikaisia erilaisia rasituksia ja olosuhteita. Tavoitteena on varmistaa, että pakkaus suojaa tuotetta riittävästi vaurioilta ja muilta haitallisilta vaikutuksilta, jotka saattavat syntyä matkalla valmistajalta loppukäyttäjälle.

Kuljetuspakkausten testaamisprosessi sisältää yleensä pakkausten altistamisen sarjan simuloituja testejä, jotka jäljittelevät kuljetuksen aikana koettuja olosuhteita. Nämä testit on suunniteltu arvioimaan pakkausten lujuutta, kestävyyttä ja kykyä kestää iskuja, tärinää, puristusta ja muita mekaanisia voimia. Suoritettavat testit voivat vaihdella tuotteen luonteen, kuljetustavan ja odotetun jakeluympäristön mukaan. Tässä on joitain yleisesti suoritettavia kuljetuspakkaustestejä:

1. Pudotustesti: Tämä yleisimmin käytetty testi simuloi pakkauksen putoamisen aiheuttamaa iskua käsittelyn tai lastauksen/purun aikana. Pakkaus pudotetaan yleensä määrätyltä korkeudelta kovalle pinnalle, ja arvioidaan sen kyky suojata tuotetta vaurioilta.

2. Tärinätesti: Pakkaukset altistetaan tärinälle, joka jäljittelee kuljetuksen aikana koettuja liikkeitä ja tärinöitä, kuten mm. niitä, joita esiintyy kuorma-autoissa, junissa tai lentokoneissa. Testissä arvioidaan pakkauksen kestävyyttä väsymystä vastaan sekä sen kykyä estää tuotteen vaurioituminen.

3. Puristustesti: Tämä testi arvioi pakkauksen kykyä kestää pystysuuntaisia voimia, joita esiintyy pinottuna olevien pakkausten päällekkäisyydessä tai kun muita pakkauksia asetetaan sen päälle. Testillä voidaan määrittää pakkauksen kuormituskapasiteetti ja auttaa estämään sen muodon muuttumista tai rikkoontumista.

4. Lämpötila- ja kosteustesti: Pakkaukset saattavat altistua äärimmäisille lämpötiloille ja kosteustasoille, joten niiden kyky suojata tuotetta tällaisissa olosuhteissa kannattaa arvioida. Tämä on erityisen tärkeää tuotteille, jotka ovat herkkiä lämpötilan tai kosteuden vaihteluille.

Kuljetuspakkaustestauksen tulokset auttavat valmistajia tunnistamaan mahdolliset heikkoudet tai parannuskohteet pakkaussuunnittelussa, millä varmistetaan tuotteiden saapuminen turvallisesti ja ehjinä loppukäyttäjille.

Nämä testit voidaan suorittaa testilaboratorioissa, joilla on tarvittavat laitteet ja asiantuntemus, kuten meillä Kvalitestilla. Meiltä saatte myös testilaitteet kilpailukykyiseen hintaan, mikäli haluatte tehdä pakkaustestit omassa laboratoriossanne.


Haluatko lisätietoja?

Soita meille puh. 020 730 6070 tai ota yhteyttä kätevästi tämän lomakkeen avulla!

    sales@kvalitest.com