Hyppää sisältöön
yhdistetty sää- ja tärinätestaus

Pakkaustestaus: Laatu paranee olosuhdesuorituskykyä testaamalla

Pakkausten olosuhdesuorituskykyä voi ja kannattaa testata! Pakkauksen on kyettävä kestämään lämpötilaa ja kosteutta, jotta pakkauksen sisältö pysyy ehjänä ja vahingoittumattomana.

Pakkaukset altistuvat useille ympäristöolosuhteille, jotka voivat vaikuttaa niiden käyttäytymiseen, kestävyyteen ja rakenteelliseen eheyteen kuljetuksen aikana. Olosuhdetesteillä pystytään arvioimaan pakkauksen laatua ja toimintaa kaikissa ympäristöolosuhteissa. Niitä voidaan pitää eräänlaisina suorituskykytesteinä.

yhdistetty sää- ja tärinätestaus
Yhdistetty sää- ja tärinätestaus

Olosuhdetestausta standardien tai yksilöllisen asiakastarpeen mukaan

Olosuhdetestauksella on mahdollista selvittää tuotteen, materiaalin tai pakkauksen luotettavuutta ja soveltuvuutta erilaisissa käyttöolosuhteissa. Lämpötilatesteissä tutkitaan olosuhteita jäljittelemällä, minkälaisia fysikaalisia muutoksia erilaiset lämpötilat ja lämpötilojen muutokset aiheuttavat tutkittaviin kohteisiin.

Testaamista koskevat vaatimukset perustuvat pääosin kansainvälisiin standardeihin ja asiakkaiden omiin teknisiin tietoihin toimintavarmuudesta. Testejä voidaan tehdä tiettyjen valittujen standardien mukaan; kuljetuspakkaustestauksessa käytetyimpiin kuuluvat standardit ASTM D4169 ja ISTA 3A. Aina standardit eivät vastaa spesifejä asiakastarpeita. Tällöin voidaan ottaa käyttöön tarpeeseen paremmin sopivia testimenetelmiä, jolloin testausolosuhteissa pyritään varmistamaan tuotteen kestävyys ja laatu todellisissa olosuhteissa.

Mitä säätestilaitteissa on mahdollista simuloida?

Olosuhdetestilaitteissa voidaan simuloida erilaisia olosuhteita ja lämpötiloja –75 °C:sta jopa +200°C:een saakka. Testauslaitteillamme voidaan testata mm. matalaa lämpötilaa, korkeaa lämpötilaa, testata lämpötilan vaihteluita ja kosteuden vaikutusta. Testeihin voidaan yhdistää esimerkiksi pudotus-, tärinä- ja puristustestausta.

Meiltä saat olosuhteita simuloiviin testeihinne suositut, kilpailukykyiset ACS-testikaapit. ACS Discovery -sarjan sääkaapit ja lämpökaapit ovat suorituskykyisiä, vakaita ja käyttäjäystävällisiä testausjärjestelmiä, jotka tarjoavat tarkkuutta ja luotettavuutta olosuhteita simuloivissa testeissä.

Tutustu tarkemmin olosuhdetestauslaitteisiimme tästä.

Haluatko lisätietoja?

Soita meille puh. 020 730 6070!
Voit myös ottaa yhteyttä kätevästi tämän lomakkeen avulla:

    sales@kvalitest.com