Hyppää sisältöön
sääkaappi

Mitä on olosuhdetestaus?

I 29.07.2019 I Olosuhdetestaus selvittää tuotteen soveltuvuutta ja luotettavuutta erilaisissa käyttöolosuhteissa. Testaus voidaan suorittaa lämpötilan, kosteuden tai molempien suhteen.

Miksi testataan?

Usein testaamista koskevat vaatimukset perustuvat kansainvälisiin standardeihin ja asiakkaiden omiin teknisiin tietoihin toimintavarmuudesta. Testaamisella varmistetaan tuotteiden suorituskyky, kun laadusta ja turvallisuudesta ei haluta tinkiä.

Lämpötilatesteissä tutkitaan, minkälaisia fysikaalisia muutoksia erilaiset lämpötilat ja lämpötilojen muutokset aiheuttavat tutkittaviin kohteisiin olosuhteita jäljittelemällä.

Mitä olosuhteita voidaan simuloida?

Olosuhdetestikammioissa voidaan simuloida erilaisia olosuhteita ja lämpötiloja –75 °C:sta jopa +200°C:een saakka. Testeillä on tarkoitus varmistaa tuotteen toiminta sen luonnollisissa käyttöoolosuhteilla.

Testauslaitteillamme voidaan testata mm. korkeaa lämpötilaa, matalaa lämpötilaa, testata lämpötilan vaihteluita ja kosteuden vaikutusta.

Olosuhdetestilaitteisiin voit tutustua tarkemmin täällä »

Haluatko lisätietoa materiaalitestausratkaisuista tai antaa palautetta blogitekstistä? Se käy näppärästi alla olevalla lomakkeella:

Error: Contact form not found.

sales@kvalitest.com