Hyppää sisältöön
Materiaalintestaus

Mitä on materiaalintestaus?

I 27.08.2019 I  Materiaalinkoestus/materiaalintestaus/materiaalitestaus on vakiintunut menetelmä, jota käytetään määrittämään raaka-aineiden ja komponenttien fyysiset ja mekaaniset ominaisuudet. Materiaalitestausta voidaan tehdä monenlaisille kohteille aina hiuskarvasta teräkseen ja komposiitista aamiaismuroihin.

Mitä hyötyä materiaalintestauksesta on?

– laadunvarmistus
– mittatarkkuuden säilyttäminen
– turvallisuuden varmistaminen
– kustannustehokkuus
– ylimääräisiltä korjaus- ja vaihtokustannuksilta suojautuminen

Edistyksellisillä ratkaisuilla luotettavaa testausta

Korkean suorituskyvyn materiaalitestauslaitteilla voidaan tehdä tarkkoja ja toistettavia voimamittauksia alueella 0,1 N – 300 kN. Koneesta riippuen voidaan mitata 1 mikronin ja 2,5 m:n välisiä venymiä.

Tyypillisiä testausominaisuuksia ovat esim. joustavuus, taivutus, murtovenymä, vetolujuus, sitkeys, vahvuus, puhkaisuvahvuus, iskunkestävyys, koostumus, elastisuuden raja… You name it!

Mitä voidaan testata?

Kun laitteet ovat alansa edityksellisimpiä, niillä voidaan testata monipuolisesti erilaisia materiaaleja ja tuotteita, kuten mm. puu, pakkaukset, muovit, kumi, metallit, rakennusmateriaalit jne. Esimerkiksi Ametekin Chatillon TCM-sarjan voimatestausratkaisu on joustava käytettäväksi missä tahansa teollisuudessa.

Materiaalintestaus

Kokemus tuo turvaa ja laatu ekologisuutta

Laitteiden helppokäyttöisyys tehostaa testausta, mikä tarkoittaa pienempiä testauskustannuksia. Erityisen laaja testausalue ja leveä työpöytä mahdollistavat luotettavat ja tarkat testaukset. Vankkarakenteiset, kestäviksi suunnitellut laitteet ovat laadukkaita, pitkäikäisyydessään ympäristöystävällisiä.

Tarjoamamme materiaalintestausratkaisut kuuluvat maailman johtaviin, kuten mm. Ametekin Chatillon ja Lloyd Instruments.

Tunnettu laitetoimittaja on turvallinen valinta jo siksi, että kun hankit yhden materiaalintestauslaitteen, saat täydellisen materiaalintestausratkaisun; neuvomme ja opastamme oikeiden testiprotokollien suorittamisessa, jotta testitulokset noudattavat eri alojen kansainvälisiä standardeja.

Haluatko lisätietoa materiaalitestausratkaisuista? Se käy näppärästi alla olevalla lomakkeella:

    sales@kvalitest.com