Hyppää sisältöön
pakkaustestaus

Minkälaisessa paketissa teidän tuotteenne kuljetetaan?

I 01.06.2020 I Pakkaustestaus: Verkkoliiketoiminnan kasvaessa huimaa vauhtia on myös pakettilogistiikka lisääntynyt merkittävästi. Tämä on johtanut pakkausmateriaalien tarpeen valtavaan kasvuun ja vastavuoroisesti pakkausmateriaaleista syntyneiden jätteiden lisääntymiseen.

Monia tuotteita toimitetaan entistä enemmän ja entistä kauemmas pahvilaatikoissa pakkausmateriaalin ollessa ainoa suoja mahdollisesti hyvinkin herkälle tuotteelle.

Pakkausmateriaaliteollisuus ja sen isot hyödyntäjät ovatkin ryhtyneet toimeen pakkausmateriaalijätteen minimoimiseksi pakkausten suojauskyvystä tinkimättä. Esimerkiksi Amazon-verkkokaupalla on ollut jo jonkin aikaa aktiivisena ohjelma, jossa se pyrkii kehittämään markkinapaikalla myytävien tuotteiden pakkausmateriaaleja kestävämpään suuntaan. Tavoitteena siis vähentää pakkausmateriaaleista syntyvää jätettä.

Vaatimuksena käytettäville pakkauksille ovat esimerkiksi, että ne tulee olla valmistettu 100 % kierrätetystä materiaalista, ja että ne ovat kestävämpiä ja suojaavat pakattuja tuotteita. Lisäksi niiden tulee olla helposti avattavia, jotta esimerkiksi palautettavat tuotteet voidaan lähettää takaisin samassa paketissa. Amazonin hävikkiohjelman mukaisesti sertifioitavat pakkaukset tulee laboratoriotestata Amazonin vaatimusten mukaisesti.

Pakkausmateriaalien kehitys ei toki ole ainoastaan Amazonin markkinapaikalla toimivien yritysten asia, vaan asiaan ovat tarttuneet muutkin alan toimijat. Lisäksi pakkausmateriaalit sekä niiden käyttö ovat myös tuotteiden valmistajille tärkeitä asioita tutkailleissa asiaa tuotteen suojauksen kannalta. Tuotteet ja niiden pakkaukset altistuvat monenlaisille olosuhde- ja mekaanisille kuormituksille niiden logistiikkaketjun aikana.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=xC77ZQOAzOM&w=560&h=315]

 

Kvalitest TestCenter tarjoaa testauspalveluita olosuhde- ja mekaanisen rasituksen osalta. Ohessa video kartonkipakkauksen pudotustestauksesta, joka on yksi osa esim. Amazonin vaatimaa testausohjelmaa. Kysy lisää testauspalveluistamme!

Ota yhteyttä: Pekka Jolanki, puh. 040 552 9800, email: pekka.jolanki(at)kvalitest.com

sales@kvalitest.com