Hyppää sisältöön
JAMK vetokone

JAMK: Kustannustehokkuutta materiaalintestauspalveluihin nopeammalla väsytystesterillä

I 16.10.2019 I Kvalitest oli mahdollistamassa yhden Pohjoismaiden suurimman elektromekaanisen resonanssiväsytystesterin hankintaa Jyväskylän Ammattikorkeakoulun soveltavan tutkimuksen huippuyksikköön, CAMS-keskukseen (Center of Applied Materials Science).

SincoTecin POWER SWING MOT Evolution 400kN -laitteella voidaan saavuttaa jopa 120Hz kuormitustaajuus, joka tuo merkittävää kustannustehokkuutta väsytystestaamiseen.

Jututimme JAMK:n Teollisuustekniikan CAMS-huippuyksikön päällikköä Matti Kurkea ja laboratorioinsinööriä Juha Roivaista, kun laitteen asennuksesta on kulunut nyt noin puoli vuotta.

Oletteko olleet tyytyväisiä SincoTecin väsytystesteriin ja mitä lisäarvoa se on tuonut teidän testauspalvelutarjontaanne?

JAMK:n Teollisuustekniikan tulosalueella on jo useamman vuoden ajan tehty soveltavaa tutkimusta sekä tarjottu materiaalintestauspalveluita yritysasiakkaille ympäri Suomea. Kysyntä on kasvanut toiminnan laajentumisen ja kehittymisen rinnalla tasaisesti. Nyt hankittu laite laajensi palveluvalikoimaamme ja vastasi asiakkaidemme tarpeeseen; selkeänä etuna elektromekaanisella väsytystesterillä on laitteen nopeus, jonka myötä väsytystestauksen läpimenoajat lyhenevät selkeästi.

Laiteinvestoinnin myötä JAMK on selkeästi vakavasti otettavampi tekijä testaustoimittajakentällä Euroopankin tasolla. Lisäksi hankinnalla ja sen ympärille rakentuvalla soveltavalla tutkimuksella on selkeä vaikutus myös oppilaitoksen Konetekniikan osaamisen syventämiseen. – Matti Kurki, päällikkö

Koitteko saavanne hyötyä paikallisesta asiantuntijasta hankintaprosessissa?

Kyllä, eri valmistajien paikalliset edustajat toivat selkeää lisäarvoa hankintaprosessin aikana. Varsinkin tilanteessa, jossa hankkijalla oli selkeä tarve, mutta ei välttämättä niin selkeänä millä teknisellä ratkaisulla tuo tarve täytetään, on erityisen arvokasta saada teknistä asiantuntija-apua testaus- ja mittaustoiminnan asiantuntijalta paikallisesti. Ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla projekti saatiin käyntiin selkeästi ja nopeasti. Lisäksi vaativimpiinkin teknisiin kysymyksiin saatiin vastaus pikaisesti paikalliselta asiantuntijalta. – Matti Kurki, päällikkö

Mitä lisäarvoa Kvalitest Industrial Oy mielestänne teille toi hankintavaiheessa ja mitä se mielestänne teille tuo nyt?

Kvalitest Industrial oli mukana hankintavaiheessa proaktiivisesti ja tuki aidosti asiakasta löytämään heille sopivimman ratkaisun. Kvalitest toimi vahvana linkkinä laitetoimittaja SincoTecin ja asiakkaan yhteyshenkilöiden välillä mahdollistaen esimerkiksi JAMK:lle aidon demotilaisuuden laitetoimittajan tiloissa. Näillä testeillä varmennettiin ko. teknologian sopivuus JAMK:n tarpeeseen.

JAMK:n asiantuntijat pystyivät seuraamaan tehtyjä soveltuvuustestejä reaaliaikaisesti verkon välityksellä. Muutenkin laitetoimittajan toimitusprojektinhallinta, yhteistyössä Kvalitestin kanssa, oli ensiluokkaisen täsmällistä. Asiakas pidettiin ajan tasalla laitteen valmistumisen vaiheista säännöllisesti, mikä loi turvallisen tunteen suunnitella ja myydä testauspalveluita jo toimitusajankohdan jälkeiselle ajalle etukäteen.

Nyt laitteen asennuksen jälkeen, Kvalitest on reagoinut nopeasti ja asiantuntevasti erilaisiin teknisiin ja testaustoiminnallisiin tukipyyntöihin. – Matti Kurki, päällikkö

(juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Sincotec väsytystesteri

Laite asennettiin alkuvuodesta ja siitä lähtien testaustoiminta on pyörinyt lähes yötä päivää, palvellen huippuyksikkönne projekteja. Kuinka tärkeäksi koette, että ensikäden tekninen tuki sekä asiakaspalvelu ovat saatavilla paikallisesti?

On tosi tärkeää, totta kai. Testauskalenteri on buukattu täyteen jo pitkälle ajalle, joten mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaiseminen nopeasti on erittäin tärkeää toiminnallemme.

Lisäksi paikallinen asiantuntija tarjoaa suoran ja nopean väylän laitevalmistajaan tarvittaessa. Näin ollen testilaitteen käyttäjän näkökulmasta olo on turvallinen. – Laboratorioinsinööri Juha Roivainen

Kvalitest on laitteen valmistajan, Sincotec Ltd:n, jälleenmyyjä Pohjoismaissa, mahdollistaen laadukkaan sekä nopean asiakaspalvelun paikallisella kielellä. Sincotecin tuotteista lisää: www.sincotec.de

Jyväskylän ammattikorkeakoulun CAMS-keskukseen pääset tutustumaan täällä »

sales@kvalitest.com